16 листопада – Міжнародний день толерантності

08.01.2023   Administrator   Категорія: Шкільні свята

16 листопада – Міжнародний день толерантності, що урочисто був проголошений «Декларацією принципів толерантності», затвердженою у 1995 р. на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО.
Толерантність – це насамперед чесність… Це термін, який означає, що ви терпите думки інших, навіть якщо ви не погоджуєтесь. Це мистецтво жити у світі різних людей та ідей, виявляти свою точку зору, але при цьому адекватно сприймати думки інших людей, не порушуючи їх права та свободу. Водночас толерантність – це не якісь вчинки, поблажливість чи потурання, це – здатність сприймати без агресії інший спосіб життя, поведінку, інші погляди шляхом встановлення довірливих взаємовідносин, співпраці та компромісу.
Третій день тижня пізнання - День толерантності. Сьогодні учні нашої школи створювали ланцюжок толерантності,ділились своїми думками,обговорювати різні ситуації,в яких з'ясовували чи варто бути толерантною людиною. Молодші класи знайомились з поняттям толерантності дивлячись мультфільми,які вчать добру,допомозі ,підтримці і прийняття інших такими,як вони є . В 4 класах пройшла виховна година ,на якій учні мали можливість на прикладі казкових героїв (Синього дракона) обговорити багато корисних моментів ,які стосувалися поняття толерантності. Представники учнівського самоуправління провели опитування серед педагогічного та учнівського колективу " Про толерантность та ставлення до школи".
Продовжуючи традиції добра та допомоги соціальні педагоги за зібрані кошти акції "Із рук в лапи" закупили корм для тварин і відвезли в соціально ветеринарну клініку- приют "Хатіко".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та у приміщенні
На зображенні може бути: 2 людини, дитина, у приміщенні та текст «9101 правила доброти»На зображенні може бути: 2 людини, дитина та люди стоятьНа зображенні може бути: 2 людини, дитина та люди стоять
На зображенні може бути: 1 особа, дитина та стоїть
На зображенні може бути: 7 людей, дитина, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 2 людини, дитина, люди стоять та у приміщенні