Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі 2023

15.12.2022   Administrator   Категорія: Фінансова звітність

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

електрична енергія в Тернопільський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів правовий ліцей №2» Тернопільської міської ради Тернопільської області 09310000-5, електрична енергія, ДК 021:2015

 

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (із змінами) та наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», Міністерством юстиції України проведено визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, шляхом розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі методом порівняння ринкових цін.

Міністерством юстиції України проведено дослідження вартості електричної енергії на відповідному ринку, здійснивши пошук, збір та аналіз загальнодоступної інформації про її ціну, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції. Під час збору інформації про ціну враховано, що умови запланованої закупівлі (обсяг закупівлі, умови оплати та поставки тощо) спів ставні з умовами закупівель, інформація про які міститься у відкритих джерелах та використана для розрахунку очікуваної вартості. Враховуючи зазначене отримано наступну інформацію про ціну товару від:

  • ТОВ «Тернопільелектропостач» з ціною постачання за 1 кВт*год –5,26 грн з ПДВ, ціна вказана без врахування тарифу на розподіл;
  • ТОВ «Київська обласна енергопостачальна компанія» з ціною постачання за 1 кВт*год – 5,85 грн з ПДВ, ціна вказана без врахування тарифу на розподіл;
  • ТОВ «УКР ГАЗ РЕСУРС» з ціною постачання за 1 кВт*год – 4,14 грн з ПДВ, ціна вказана без врахування тарифу на розподіл.

Визначення очікуваної ціни за одиницю, як середньоарифметичне значення масиву отриманих даних, що розраховується за такою формулою:

Цод = (Ц1 + ... + Цк)/К,

де:

Цод - очікувана ціна за одиницю;

Ц1, Цк - ціни, отримані з відкритих джерел інформації, приведенi до єдиних умов;

К-кількість цін, отриманих з відкритих джерел інформації.

Цод = (5,26+5,85+4,14)/3 = 5,0грн з ПДВ за 1 кВт.

Визначення очікуваної вартості, як добуток очікуваної ціни за одиницю на кількість товару, що розраховується за такою формулою:

         ОВмрц = Цод * V,

         де:

         ОВмрц - очікувана вартість, розрахована за методом порівняння ринкових цін;

Цод - очікувана ціна за одиницю товару;

V - кількість (обсяг) товару, що закуповується.

Враховуючи очікуваний обсяг закупівлі за предметом електрична енергія в адміністративних будинках за адресами: 46003, Тернопільська обл., м. Тернопіль, вул. Новий Світ, 11. 09310000-5, електрична енергія, ДК 021:2015 на 2023 рік   46000кВт*год, очікувана вартість предмета закупівель становить:

ОВмрц = 5,00 * 46000= 230000грн.

Уповноважкна особа                                                                                                 Н.В. Процак