Про вжиття попереджувальних заходів та проведення бесід з учнями закладу освіти з питань уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами 2022-2023

01.10.2022   Administrator   Категорія: Структура навчального року

 

Україна

ТЕРНОПІЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА                                                                      

 ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «загальноосвітня школа і-ііі ступенів-ПРАВОВИЙ ЛІЦЕЙ №2»


46003, м. Тернопіль, вул. Новий Світ, 11; тел.: 52-57-96; 25-94-74.

 

НАКАЗ

01.09.2022                                                                                                  № 94а-о

 

Про вжиття попереджувальних заходів

 та проведення бесід з учнями закладу освіти

з питань уникнення враження мінами

і вибухонебезпечними предметами

Відповідно Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», згідно Законів  України «Про  освіту»,  «Про загальну середню освіту», Додатку 1 до листа МОН від 17.03.2022 № 1/3485-22 Методичні рекомендації «Про проведення бесід з учнями закладу освіти з питань уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами», Листа МОН від 29.06.2022 р. № 1/7234-22 «Про підготовку до початку 2022/23 навчального року»,  Листа МОН № 1/8462-22 від 26.07.2022 р. «Про оптимізацію виконання заходів з підготовки закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону в умовах воєнного стану», керуючись Статутом  ТНВК ШПЛ №2 з метою попередження враження мінами та вибухонебезпечними предметами учасників освітнього процесу

 

НАКАЗУЮ:

 

1.На випадок виявлення вибухонебезпечного предмету вжити  заходів попереджувального характеру:

1.1.Посилити пропускний режиму при вході і в’їзді на територію закладу, пильнувати системи сигналізації і відеоспостереження.

Директор, заступник директора з господарської роботи Хоркавий В.М.

.

1.2.Проводити обходи території закладу і періодичну перевірку складських приміщень на предмет своєчасного виявлення вибухових пристроїв або підозрілих предметів.

заступник директора з господарської роботи Хоркавий В.М.,

 щоденно

1.3.Організувати проведення спільних із працівниками цивільного захисту, правоохоронних органів інструктажів і практичних занять з питань дій у разі загрози або виникнення надзвичайних подій.

 Директор, серпень2022 р.

1.4.У разі виявлення підозрілого предмета працівниками закладу чи учнями потрібно негайно повідомити правоохоронні органи, територіальні органи управління з питань цивільного захисту. У разі виявлення підозрілого предмета

1.5.До прибуття оперативно-слідчої групи співробітникам знаходитися на безпечній відстані від знайденого предмета. У разі потреби – евакуйовувати людей згідно наявному плану евакуації.

Директор. Працівники закладу.

1.6. Забезпечити можливість безперешкодного під’їзду до місця виявлення підозрілого предмету автомашин правоохоронних органів, співробітників територіальних органів управління з питань цивільного захисту, пожежної охорони, невідкладної медичної допомоги, служб експлуатації, забезпечити присутність осіб, що знайшли знахідку, до прибуття оперативно-слідчої групи.

Директор, заступник директора з господарської роботи Хоркавий В.М.

 

1.7.Заборонити  наближатися,  чіпати, розкривати і  переміщати підозрілу знахідку, зафіксувати час її виявлення.

Директор, заступник директора з господарської роботи Хоркавий В.М

2. Педагогічному колективу:

2.1.Організувати проведення бесід класними керівниками щодо питань мінної небезпеки і вибухонебезпечних предметів та дій в надзвичайних ситуаціях

 02.09.2022. Класні керівники

2.2.Не допускати прогулянок дітей без догляду дорослих. Обов’язково обстежувати територію, де проходять прогулянки, з метою виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Пояснювати дітям, про небезпеку, яку несуть незнайомі предмети, покинуті іграшки тощо.

2.3.Проводити з дітьми роз’яснювальну роботу щодо безпечної поведінки в умовах воєнного стану з використанням різних форм організації освітньої діяльності. Для організації роботи з дітьми радимо скористатися інформаційно освітніми матеріалами, що розміщені на сайті МОН :

 «Сучасне довкілля під крилами захисту».

 поради з надання першої психологічної допомоги людям, які пережили кризову подію;

поради від експертів ЮНІСЕФ «Як підтримати дітей у стресових ситуаціях»;  інформаційний комікс для дітей «Поради від захисника України»;

 довідник «У разі надзвичайної ситуації або війни», в якому зібрані поради, як захистити себе у надзвичайній ситуації.

Інтерактивна книга «Мінна безпека» про правила безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів,

«Мінна безпека». Квест.

2.4. Провести інструктажі та бесіди з питань уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами для здобувачів освіти 1-11 класів.

Класні керівники. До 02.09.2022 р.

 

Зміст занять

Клас

1

Види боєприпасів, методи їх розпізнання.        Небезпечні предмети (знахідки) та дії при їх виявленні

1-4

2

Правила поводження з внп, невизначеними предметами та речовинами. Що робити у разі виявлення вибухонебезпечних предметів?

4-5

3

Запобігання дитячого травматизму від внп побутового призначення: горючі та легкозаймисті речовини. Якщо ваш дім або квартира виявилися поблизу епіцентру вибуху?

6-7

4

Якщо ви опинилися поблизу вибуху

4-7

5

Заходи з безпеки під час збирання металевого брухту. правила дії під час виявлення внп

8-11

6

Обережність дітей під час прогулянок – запорука життя та здоров’я. Правила безпеки з вибухонебезпечними предметами.

5-11

 

2.5. Розмістити в групі ТНВК ШПЛ №2та на сайті закладу освіти Пам’ятки про поводження з підозрілими вибухонебезпечними предметами.

До 05.09.2022 р.

2.6.Надіслати Пам’ятки про мінну безпеку батькам і здобувачам освіти. Класні керівники. До 02.09.2022 р.

3. Контроль за виконанням наказу покладається на заступників директора з навчально-виховної роботи Гнатюк Л.І., Гайдамаху І.П.

 

Директор закладу                                       Інна ІВАНЮК