Техніка «Моє щастя»(робота з педагогами).

13.01.2021   Administrator   Категорія: Для вчителів

Техніка «Моє щастя»(робота з педагогами).

Щоб отримати доступ до файлу клікніть тут

 

ТЕСТ:  визначення рівня щастя

https://onlinetestpad.com/ua/testview/148561-viznachennya-r%D1%96vnya-shhastya

 

 

 

«Що таке щастя і як його досягти»

http://narodua.com/jak-staty-schaslyvymy/scho-take-schastja.html

 

Отже, схоже, щастя – це не пункт призначення, це подорож. Кожен мріє бути щасливим, але як же цього досягти? Відповідь Мартіна Селігмана – до щастя потрібно рухатися, йти, докладати зусиль, принаймні на 40% зі ста. Причому в людини є вибір напрямку для руху. Однак абсолютизація будь-якого з напрямків веде до нехтування важливими частинами інших доріг – уявіть, скільки краєвидів можна втратити, забуваючи оглядатися на інші стежки! Шукаючи насолод, можна заблукати у їх розмаїтті та втратити нагоду зайнятися тим, що справді приносить радість – наприклад, улюбленою діяльністю. Активно шукаючи сенс, можна й не помітити його, весь ресурс потративши на пошук того, що завжди було поряд – у дрібницях навколо.

 

Отже, що таке щастя і як його досягти

Спостерігаючи за щасливими людьми, вивчаючи риси, притаманні таким людям, психологи виділили 10 головних кроків на шляху до щастя. Отже, як же пройти цей шлях достойно і досягти своєї мети - знайти щастя?

1. Щастя - це теплі стосунки з членами своєї сім'ї та близькими людьми

Хороша і дружна сім'я - чудова захист від негативних емоцій. Прогнозується, що в недалекому майбутньому депресія може стати однією з головних причин смертності. Саме сім'я здатна примирити душу людини з недосконалістю реальності і врятувати від згубної депресивної зневіри.

2. Щастя - це вміння бути вдячним

Будьте вдячні і друзям, і ворогам. Відчуття подяки допомагає краще сконцентрувати вплив позитивних емоцій і дозволяє нівелювати вплив негативних емоцій. Також важливо навчитися говорити дякую самому собі: так ви зможете прийняти свої недоліки і усвідомити свої кращі якості й успіхи. Уміння бути вдячним покращує як емоційний, так і фізичний стан.

3. Щастя - це бути оптимістичним

Щасливі люди не зациклюються на тимчасових невдачах і негараздах. Не опускайте руки, якщо щось не виходить. Направте ваші сили і час на те, що ви можете змінити. Спокійно сприйміть, що не все піддається вашому контролю і підвладне вашим бажанням. Пам'ятайте, що думки мають властивість матеріалізуватися, тому завжди дивіться в майбутнє з оптимізмом і вірою, що все буде добре.

4. Щастя - це бути захопленим і активним

Це може бути улюблена робота або чудове хобі, участь у благодійних акціях або просто похід в музей чи в гори. Головне, щоб ви отримували задоволення від того, чим займаєтеся. А саме, мабуть, найважливіше - чим би вам не доводилося займатися, робіть це з задоволенням.

5. Щастя - це доброта і милосердя

Більшість людей, що відчувають себе щасливими, часто й охоче приходять на допомогу іншим. Повірте, що ваше благополуччя, довголіття і здоров'я прямо залежать від кількості добрих справ, вчинених вами. Між іншим, цей факт підтверджується дослідженнями. Доброта покращує настрій людини, покращує самопочуття, підвищує впевненість.

6. Щастя - це усвідомлення того, що багатство й розкішні речі є далеко не головною складовою щасливого життя

Безумовно, багатьом хочеться стати мільйонером, але гонка за грошима, прикрасами, речами і майном не зробить вас щасливою людиною. Навпаки, найімовірніше, вас буде руйнувати жадібність, заздрість, злоба і страждання.

Дослідження вчених США показали, що за останні 70 років середній індекс відчуття себе щасливою людиною в американців знизився з 7,5 до 7,2 балів, не зважаючи на те, що в матеріальному плані за ці роки люди стали жити набагато краще. До речі, як не дивно, але у людей, які усвідомили, що щастя не в кількості грошей і матеріальних речей, нерідко фінансове становище чомусь поліпшується.

7. Щастя - це мудрість

Навчіться правильно розуміти причини можливих невдач і страждань і знаходити шляхи їх подолання. Будь-які негаразди і випробування слід сприймати як уроки, які підносить нам життя.

 

Навіть негативні речі, які трапляються з людиною, відбуваються з нею для того, щоб навчити чогось, дати новий досвід або направити на правильний шлях

8. Щастя це здоров'я

Зрозумійте, що ваше здоров'я залежить від вас. Мисліть позитивно, правильно харчуйтеся, ведіть активний і здоровий спосіб життя, рухайтеся, подорожуйте. Ваше здоров'я - важливий фундамент будівлі вашого щастя.

9. Щастя - це духовність

По-справжньому щасливі люди усвідомлюють, що принципи істинного щастя співзвучні основним принципам світобудови. Соціологи виявили, що віруючі в Бога люди відчувають себе більш щасливими, ніж атеїсти. Духовне зростання і чистота душі - невід'ємні елементи щастя.

10. Щастя - це саморозвиток

Рухайтеся вперед, пройдіть тренінги особистісного росту, розвивайтеся, вдосконалюйтеся. Наповніть своє життя метою кожен день в чомусь вдосконалюватися, дізнаватися щось нове, ставати в чомусь кращими. Все це також здатне зробити нас щасливішими.