Наказ Про затвердження типової освітньої програми закладів загальної середньої освіти І ступеня

20.11.2020   Administrator   Категорія: НУШ

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

№ 407 від 20 квітня 2018 року

Про затвердження типової
освітньої програми закладів
загальної середньої освіти
І ступеня

 

 

 

На виконання абзацу двадцять другого частини першої статті 64 Закону України "Про освіту", з метою впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2011 року № 462, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити типову освітню програму закладів загальної середньої освіти І ступеня (далі - Типова освітня програма), що додається.

2. Встановити, що при складанні освітніх програм закладів загальної середньої освіти І ступеня на основі Типової освітньої програми, затвердженої цим наказом, вилучення з освітнього процесу предметів інваріантної складової не допускається. Години на їх вивчення можуть зменшуватися не більше ніж удвічі порівняно з показниками Типової освітньої програми.

3. Департаментам (управлінням) освіти i науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, директорам закладів загальної середньої освіти забезпечити необхідні умови щодо реалізації Типової освітньої програми.

4. Ввести Типову освітню програму в дію з 2018/2019 навчального року для 2-4 класів закладів загальної середньої освіти.

5. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України від 10 червня 2011 року № 572 “Про Типові навчальні плани початкової школи“.

6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника міністра Хобзея П. К.

Міністр                     Л. М. Гриневич